Elliot Mazer, producent af Neil Young’s Harvest, død 79 år gammel

Elliot Mazer – den produktive ingeniør og producent, der arbejdede på plader af Neil Young, Bandet, Linda Ronstadt og mere – er død, rapporterer Rolling Stone. Han døde i sit hjem i San Francisco søndag (7. februar) af et hjerteanfald, bekræftede Mazers datter Allison over for RS. Hun tilføjede, at hendes far havde kæmpet med demens i årevis. Mazer var 79.

Mazers karriere som producent strækker sig tilbage til begyndelsen af ​​1960’erne, da han arbejdede på Dave Pikes Bossa Nova Carnival LP og jazzplader af Clark Terry. Da 60’erne sluttede, begyndte Mazer at arbejde med singer-songwriters, hvis stil voksede i popularitet på det tidspunkt. Han formede albums af Gordon Lightfoot, det ulovlige landikon Jerry Jeff Walker og Linda Ronstadt, før hans arbejdsforhold med Neil Young begyndte.

Mazer producerede først Young på 1972’s Harvest, som stadig er et af Youngs mest populære album. Det var Mazer, der samlede en gruppe Nashville-studiemusikere til at indspille albummet i Nashville og på Young’s Broken Arrow Ranch-stald i Redwood City, Californien. Efter Harvest arbejdede Mazer sammen med Young på en række plader, herunder 1973-live-albumet Time Fades Away, den længe mistede Homegrown (som blev indspillet i 1975 og endelig officielt udgivet sidste år), 1983’s Everybody’s Rockin ‘og mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *